Fit2Cloud

De Cloud lijkt de oplossing voor IT waarmee alle uitdagingen van vandaag de dag als sneeuw voor de zon verdwijnen.  Verbeterde betrouwbaarheid, flexibiliteit, prestaties, snellere time-to-market, verschuiving van Capex naar Opex tegen veel lagere ICT kosten. Cloud maakt groei in IT-volwassenheid mogelijk waarmee de business beter ondersteunt kan worden.

Potentiële voordelen van Cloud oplossingen kunnen aanzienlijk zijn, maar blijken in de praktijk lastig te realiseren. ICT-beheerorganisaties zijn niet in voldoende mate aangepast aan het beheer van Clouddiensten. Naast het aanpassen van de beheerprocessen mist ook vaak de juiste kennis en kunde, die nodig is om Cloud oplossingen te beheren. Laat staat dat de beheerorganisatie voor beheer en monitoring van Clouddiensten de juiste hulpmiddelen in huis heeft. Vooral lastig in een (multi vendor) omgeving waar meerdere Clouddiensten van meerdere aanbieders worden afgenomen.

Daarnaast zijn applicaties en platformen vaak niet zomaar naar de Cloud te migreren. Deze zijn geïntegreerd in het bestaande applicatie en infra landschap, maken gebruik van verouderde technologie en beveiliging.  Dit resulteert in een inefficiënte adoptie van Clouddiensten en zorgt voor een kosten toenamen ipv afname.

Morphé heeft jarenlange ervaring met IT-transities waarbij wij de technologische, menselijke en organisatorische aspecten meenemen. We denken mee over de inrichting van deze aspecten in de nieuwe situatie. Morphé heeft een bewezen aanpak om op een gecontroleerde wijze over te gaan naar nieuwe cloud gebaseerde dienstverlening. De migratie wordt immers uitgevoerd in een operationele omgeving waar de continuïteit te allen tijde gewaarborgd moet zijn. Morphé voert transitie trajecten altijd uit vanuit de filosofie dat de verantwoordelijkheid voor het behalen van de organisatie doelen binnen de lijnorganisatie ligt waarbij wij zorgen voor de mogelijkheden om die doelen te halen. Na afronding van de transitie moet deze lijnorganisatie immers de dienstverlening kunnen garanderen. Daarnaast hebben we ook een aanpak om de oude applicaties en infrastructuur snel op te ruimen zodat uw business case ook behaald wordt.

Morphé helpt u graag tijdens uw reis naar de voordelen van de cloud!
Neem contact op met Peter Brons:
p.brons@morphe.eu
0651825858