Fit2Cloud

De Cloud belooft de oplossing voor vele IT gerelateerde uitdagingen van vandaag de dag. Verbeterde betrouwbaarheid, flexibiliteit, prestaties, snellere time-to-market, verschuiving van Capex naar Opex tegen veel lagere ICT kosten, you name it!. Cloud beloofd zelfs groei in IT-volwassenheid waarmee de business beter ondersteund kan worden. Maar is het eigenlijk niet zo dat we worden gedwongen door de markt, door de business en door gewoonweg het idee dat wanneer je niet meedoet je er uit ligt?

Potentiële voordelen van Cloud oplossingen kunnen aanzienlijk zijn, maar blijken in de praktijk lastig te realiseren. ICT-beheerorganisaties zijn vaak niet in voldoende mate aangepast voor het beheer van Clouddiensten. Naast het aanpassen van de beheerprocessen mist ook vaak kennis en kunde, die nodig is om Cloud oplossingen optimaal in te zetten en te beheren. Laat staat dat de beheerorganisatie voor beheer en monitoring van Clouddiensten de juiste hulpmiddelen in huis heeft. Vooral lastig in een (multi vendor) omgeving waar meerdere Clouddiensten van meerdere aanbieders worden afgenomen. Hoe integreer je die in je huidige omgeving en hoe houdt je grip op de leveranciers?

Het beloofde land kent een lastige weg want applicaties en platformen zijn vaak niet zomaar naar de Cloud te migreren. Deze zijn geïntegreerd in het bestaande applicatie en infra landschap, maken gebruik van verouderde technologie, netwerk structuren en beveiliging.  Dit resulteert in een inefficiënte adoptie van Clouddiensten en afwijkingen van de beoogde doel architectuur en business case.

Morphé heeft jarenlange ervaring met IT-transities waarbij wij de technologische, menselijke en organisatorische aspecten meenemen. We denken mee over de inrichting van deze aspecten in de nieuwe situatie. Morphé heeft een bewezen aanpak om op een gecontroleerde wijze over te gaan naar nieuwe cloud gebaseerde dienstverlening.

De Cloud strategie moet helder zijn. Deze wordt bepaald op basis van de drivers en voordelen die de beweging naar de Cloud veroorzaken. De Cloud readiness assessment levert in combinatie met de strategie het inzicht en de route naar de Cloud op, onderbouwd met een reële business case. Vervolgens wordt de transitie naar de Cloud uitgevoerd waarbij het beheer wordt ingericht en tevens kan plaatsvinden naar de operatie.

Morphé verbindt management & organisatie aan technologische verandering. Verandering van technologie betekent (bijna) altijd ook verandering in werk en verantwoordelijkheid in de organisatie. Wij hebben een in de praktijk beproefde aanpak bij een van de grootste en meest complexe trajecten in Nederland. We leggen focus op het beleggen van de verantwoordelijkheid waar die thuishoort binnen de lijnorganisatie voor een bestendig resultaat. Morphé heeft een op elkaar ingespeeld team dat ‘boven de materie hangt’ en in staat is om de aanpak op maat te maken voor een specifieke omgeving. Dit betekent een one-stop-shop voor de klant: 1 partij die een volledige transitie inclusief bemensing kan uitvoeren.

Morphé helpt u graag tijdens uw reis naar de voordelen van de cloud!

Resistance is futile, you will be clouded!

 

Morphé helpt u graag tijdens uw reis naar de voordelen van de cloud!
Neem contact op met Peter Brons:
p.brons@morphe.eu
0651825858