IT Business Intelligence (IT Insights)

Integraal inzicht in en begrip van de kosten en efficiency van de IT delivery processen.

CIO’s en IT executives worden voortdurend uitgedaagd om de efficiency van de IT-organisatie te vergroten en meerwaarde te tonen aan de business. Daarnaast staan de budgetten nog steeds onder druk en worden veel IT-afdelingen als “cost center” gezien waardoor zij op de lijst met “cost cutting” worden geplaatst.

Het is dus fundamenteel dat de IT-afdelingen een solide kostenoptimalisatiestrategie hebben om de digitale transformaties te kunnen onderbouwen. Deze strategie begint met een integraal inzicht in en begrip van de kosten en efficiency van de IT delivery processen.

Morphé kan u helpen bij de opzet en inrichting van de benodigde IT Business Intelligence (IT BI) om inzicht te creëren in de performance van de IT-organisatie, uw leveranciers en bijbehorende  kosten. Onze IT BI experts hebben de inhoudelijke kennis van IT, de IT organisatie en van financiën.

Zij kunnen daarbij gebruik maken van beproefde datamodellen die reeds in meerdere trajecten zijn ingezet, waarmee snel de eerste inzichten kunnen ontstaan op basis van binnen de organisatie beschikbare bronnen. Hierbij kunnen gegevens van onder andere uw Service Management Tooling, Financiële systemen, Active Directory en Licentie Management systemen worden gebruikt.

Wil je meer weten over IT Business Intelligence, neem dan contact op met Marcel van der Walle via m.walle@morphe.eu of 06 - 224 85 167.